23/06/2017

Byphasse Micelarna vodica

Ja iskreno nisam sigurna na koji način da sročim ovaj post obzirom da sam za Byphasse losion za lice imala samo riječi hvale. Za micelarnu i nemam baš. Ali opet imajte na umu da je ovo moj utisak i da ne mora značiti da nešto što meni ne odgovara neće ni vama.



U prozirnoj plastičnoj boci je 400 ml tečnosti i na vrhu je rozi čep čiji način otvaranja mi zaista odgovara jer se ne može otvoriti sam, niti je moguće previše tečnosti nanijeti na tuferčić. Kao i sva Byphasse pakovanja, ekonomično je.





Ovaj post sam planirala dovesti do savršenstva sa detaljnim tipkanjem i čudima, ali iskreno, smatram da ova tekućina baš to i ne zaslužuje.
Okej, možda sam pregruba, ali me frustrira činjenica da pri čišćenju lica i skidanju šminke od maskare ostane trag oko očiju pa ponekad pomislim da sam panda. Također, ova micelarna iz nekog razloga ostavlja straaaaaaaaaaašno ljepljiv trag na licu. Kad kažem straaašno mislim doslovice to jer mi smeta. Užasava me. Imam osjećaj da je lice prljavo nakon korištenja.
Ne znam.
Opet kažem, možda sam pregruba, ali ova micelarna uopšte nije kompatibilna s mojim licem.

Da se razumijemo, sjenu, puder, eyeliner i sva čuda koja nisu vodootporna skine, ali maskaru ni naopako. Samo je "razmrlja". I ne mislim da je to okej. Uopće.


Post koji sam pisala o Byphasse ružinoj vodici je bio tip-top jer sam i danas zaista i iskreno prezadovoljna tim tonikom. ali sam od micelarne mnoooogo više očekivala.


Nemojte pomisliti da hejtam, samo mi zaista ova micelarna nije legla, a ja nastojim da na blogu budem iskrena kako bi vi mogli odrediti šta je dobro za vas, a šta ne.
Moja koža je poprilično osjetljiva i dosta masna, ova micelarna ne izaziva nikakve iritacije, samo se ja osjećam dosta neugodno upravo zbog te "ljepljivosti". Nažalost, s njom se više neću družiti.

Jeste li probale ovu micelarnu ? Kakav je vaš utisak?


Lijep pozdrav,

Mia

6 comments:

  1. Meni je super, ali recimo u usporedbi s tobom imam drugacije potrebe, pa samim tim i ocekivanja od micelarne. Moje ciscenje ide ovako: Ocni mejkap skodam dvofaznim sredstvom, ostatak lica micelarnom. Zatim ODMAH ide umivanje gelom, tako da ni ne stignemb skuzit jel micelarna ljepljiva ili ne. Tako da za moje potrebe (prvenstveno otapanje prvog sloja sminke) je super, pa eto mozda se i svidi nekom ko ima slicne potrebe kao ja ��

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja koristim ukupno 3 tuferčića - jednim "natopim", drugim prvi sloj skinem, trećim završnicu :D

      Delete
  2. Nisam ni ja oduševljena bila... ali hajde ono ok je,može se iskoristiti... meni su Garnierova i Avonova naj, ali prvo Garnier... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uh ja sam otkrila novu ... uskoro ću tipkati.

      Delete
  3. I meni je toliko lepljiva, da je to strašno. Koristim je za brisanje makeup stola i svočeva sa ruke.
    Šminke nikad dosta

    ReplyDelete