31/05/2017

Balea maske za lice



U jednoj od neplaniranih štenji do DM-a se sjetim da bih mogla probati crnu masku i usput kupim još nekoliko drugih maski koje su me zaista oduševile. Ono, Balea ima dosta proizvoda sa pristupačnom cijenom i super kvalitetom, pa ni ove maske nisu iznimka.


Peel off crna maska 

...nije ono čudo sa reklama koje za male pare ukloni sve masne naslage koje se na vašem licu skupljaju godinama - u jednom potezu. Za ta čuda se naravno moramo dobro potruditi i promijeniti pokoju naviku. Ali, da ne filozofiram, reći ću vam šta ova maska zaista uradi. 

U pakovanju koje kupite za nekih 1,6KM dobijete dozu za dvije upotrebe. Maska je poprilično gusta i super ljepljiva pa je najbolje da se nanosi četkicom za maske ili pak onom ravnom, za tečni puder koju imate, a nikada niste koristile. 


Maska je crna, naravno i potrebno je oko 30 minuta da se osuši. Preporuka, stavite je na mokro, ne vlažno lice, jer boli pri skidanju. Izbjegavajte zonu oko usana, osim ako ne želite da depilirate tu zonu (Užasno bolno čak i po ivicama) i naravno zonu oko očiju i obrva, jer , ko bi da uništi odlično oblikovane obrve zbog malog bjuti tretmana. Ima jak miris, to moram da naglasim, pa postoji šansa da ako je nanesete vrlo blizu očiju i nosa da počnete "plakati". Samo upozoravam.. ;)
Šalu na stranu, izvrsna je. Višak masnoće ukloni, one sitne mrtve stanice kože povuče za sobom i lice na momenat bude savršeno glatko. Izvuče pokoji miteser, da se ne lažemo. Ali ne "iščupa" sve jer za takvu situaciju moraju da postoje preduslovi. Nakon skidanja maske ćete primijetiti da je koža lica crvena ali to nakon što nanesete kremu brzo nestane. Maska ne isušuje, ali naravno da ćete imati reakciju na način kako se uklanja. 
Ja je koristim 2 puta u 15 dana i super mi prija. Lice izgleda svježije i čistije. Sviđa mi se. 

*Ne, ne osjećam se toliko ugodno da stavim svoju facu sa crnom maskom na licu da je vidi 98423682 ljudi. Izvinjavam se. Ostaćete uskraćeni.


Maska za lice sa bijelim čajem i trešnjom

Uzela sam je zbog trešnje. I zato što je Isah 3 puta ponovio da je dobro da je probam.
Namjenjena je svim tipovima kože i po meni služi da malo nahrani i osvježi kožu. Miriše predivno, poput onih FruFru bombona od trešnje. Preukusno. Meni na licu stvara blagi osjećaj hlađenja i pored toga, nekako najviše efekta daje upravo taj miris jer se predivno osjećam.
Na uputstvu piše da se nanosi nakon čišćenja lica, Treba da stoji na licu oko 15 minuta i nakon toga da se skine suhom maramicom. Nema potrebe da se ispira, ali ja moram i gotovo. To je valjda neka moja navika.
Hidratizira i daje elastičnost. Što je meni ovih dana potrebno obzirom da me alergija slomi pa svako malo čistim zonu oko nosa i očiju suhim maramicama, a znamo da to nije dobro. Plus, ljeto je došlo pa je sunce dosta jako.
Ne stvara nikakve neželjene reakcije, bar na mojoj koži i sve u svemu, ovo je još jedna maska u kojoj uživam.



Maska za lice - Mrtvo more - Sa prirodnim zrncima za piling od koštica marelice i bambusa

U potrazi za maskom koja će barem malo ublažiti situaciju sa premasnom T-zonom naiđem i na ovu u koju sam se zaljubila na prvo korištenje.

Pri nanošenju i prvih par minuta nakon nanošenja osjeti se dosta jako peckanje, ali ništa zabrinjavajuće. Nakon nekih 5-6 minuta prestane, i što je na početku bio svježi "morski" miris (Ne znam umišljam li, ali je zaista svjež i pritom intenzivan) postaje "moj" miris. Tačno mogu osjetiti kako se miris maske mijenja u moj miris kada se blago oznojim. (Ne pokušavam da budem neuljudna, samo nemam način kako da drugačije opišem) Jednostavno, maska mi stvara osjećaj da pokreće tu nečistoću, mješa je sa svojim sastavom, suši se i sva ta nečistoća bude isprana zajedno sa maskom.
Što u neku ruku ima smisla jer uklanja višak masnoće, čisti one najupornije mitesere i hidratizira kožu. Volim ovu masku i koristim je mnogo ćešće nego ostale. Ne pretjerujem zaista. Uklanja onu ružnu masnoću i na momenat se čini da zajedno sa masnoćom nestaje i umor iz kože. Divnoća!


Ako bi da uzmete samo jednu od ovih maski da probate, sa ovom definitivno nećete promašiti. Cijena je isto tako oko 1,6KM i dobijete dozu za dva korištenja. Super pristupačno i super korisno.
Nadam se da ćete uživati kao i ja.




 Jeste li imali priliku probati jednu od ovih maski ? Kakav je vaš utisak?


Pozdrav,


Mia








8 comments:

  1. I ja sam neki dan kupila ovu sa zrncima i isto imam misljenje kao i ti...odlicna je bgm... :D bas miris cistoce ima :D

    ReplyDelete
  2. Trebala bi probati i ja da osvjezim lice

    ReplyDelete
  3. Odličan post draga ♥ Slike su predivne !
    Pogledaj moju recenziju o Too Faced paleti :

    http://herecomesajla.blogspot.ba/2017/06/is-too-faced-sweet-peach-palette-worth.html

    ReplyDelete
  4. Od ovih sam kod nas u HR vidjela samo ovu od tresnje (i naravno, odmah je kupila) al cu definitivno potrazit i ove dvije jer zvuce odlicno :D
    volim Baeline maske jer su dobre a jeftine :)

    Honey - blog Royal Lifestyle - Twitter - Instagram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Balea je jedan od mojih dražih brendova :D

      Delete