31/08/2016

Avon : Mega Effects Cream Eyeshadow - Liquid Gold


Jutros tipkam post uz kafu, tišinu i novi radni dan. Sretna sam!

Prvi put kada sam pokušala staviti ovu sjenu nisam bila pretjerano oduševljena iz razloga što se nije mogla fino razmazati (Na kapcima su ostajale sitne grudvice pa je izgledalo prilično neuredno) i to mi je prilično išlo na živce. Nanošenje prstima definitivno ne daje rezultat.
Da budem realna, đavo mi nije dao mira pa sam isprobala nanošenje mokrom četkicom, također sam stavila kap Miracle Glow ulja za lice (O kojem sam pisala OVDJE) i najbolji rezultat sam dobila sa uljem i suhom četkicom.




Liquid gold je predivna nijansa ove vodootporne kremaste sjene. Ja je vrlo često koristim jer izgleda lijepo u svakoj prilici.

Sjena je u maloj staklenoj teglici sa plastičnim poklopcem. U teglici je 3,5 gr proizvoda i rok trajanja je 12 mjeseci. Iskreno, ova sjena mi ne izgleda kao nešto što će se potrošiti brzo.








Sjena je kremasta, postojana i zaista visoko pigmentirana.

Jedan sloj sjene je dovoljan za dnevni makeup look. A već dva daju vašim očima glamurozan look. (Reklama, znam. ) Zaista daju. Efekt je predivan.

Postojanost - radni dan od 12 sati, vrućina i znoj - nije pomakla nigdje. Iako taj dan nisam imala nikakvu podlogu.
Kada se nanese, ne stvara osjećaj one "masne težine" na kapcima. Ne stvara se onaj ružni sloj na pregibima, što mi je veoma bitno.
Da budem iskrena, puno ljepše izgleda od klasičnih shimmer sjena. Blagi shimmer je tu, ali više ima onaj 'biserni sjaj', tako da kažem. Prije korištenja sam imala utisak da će imati taj žuti ton, ali je ustvari sasvim prirodna i ne izgleda 'jeftino i klasično'. Osjećam se ugodno kad je nanesem. Tako da mi je zaista postala svakodnevnica.
Skidam je micelarnom vodicom. Naravno, testirala sam skidanje voda-sapun, ali je samo ostao neugodan trag na kapcima, tako da : Stavka 'vodootporna' je testirana i dokazana. Tačka.







Da zaključim ovaj kratak i jasan post:

Apsolutno se uklapa u svaki stil, look i doba dana. Problemćić sa nanošenjem se da riješiti i ja sam našla svoj način.

Liquid Gold - Divnoća u teglici.






Jeste li imali priliku koristiti ovu sjenu ? Kakav je vaš utisak?

Završavam ovaj post na kraju radnog dana. Uz kafu opet.
Lijep pozdrav..

Mia.




4 comments:

  1. Tebi baš lijepo pristaje ta boja :) Ja još uvijek nisam imala vremena da otkrijem pravi način nanošenja, ali sad ću isprobati taj tvoj :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvalaaaa!! <3

      Probaj, definitivno pomaže. :D

      Delete