24/03/2019

Avon NutraEffects: Miracle glow krema za lice



Prije neke tri godine sam prvi put isprobala Miracle Glow ulje za kožu lica i sada nisam sigurna koju bočicu po redu koristim. Naravno, tipkala sam o njemu i to je najčitaniji članak na blogu, čak i u onom periodu kada sam imala problemčiće sa blogom i člancima. Ta ljubav i dalje ne prestaje.
U slučaju da već niste, taj članak možete pročitati klikom ovdje:


U periodu kada sam ga tek počela koristiti pomogao mi je kod crvenila i suhih zona na licu kojih se do tada nisam mogla osloboditi. A sada mi je korištenje ovog ulja pomoglo da se ublaži uporno crvenilo oko ožiljaka nastalih od one grozne upale sa kojom sam imala rat.
Tako da ta ljubav i dalje traje.

Ali o tome naravno čitajte u članku koji sam podijelila iznad. Jer sada je fokus na proizvodu iz iste porodice o kojem sam vam obećala pisati početkom marta. Sada je skoro pa kraj, navodno i prvi dan proljeća, ali sam htjela da potvrdim neke stvarčice koje sam počela primijećivati na početku, pa se malo "odužilo".




Teglica sa kremom dolazi u kartonskoj kutiji istog dizajna kao i Miracle Glow ulje. U teglici je 30ml kremice, ali je teglica sama po sebi dosta teška jer je staklena. Malo mi je to nepraktično kada je pakujem da je nosim sa sobom, ali preživjeću.
Moram priznati da izgleda vrlo elegantno i profinjeno i da je stvarno fotogenična. Pretjerala sam sa fotografijama i ovaj put. Šta se tu može?



Krema sa 5 dragocjenih ulja:
Babasu ulje - utiče na proizvodnju kolagenaUlje marakuje - utiče na proizvodnju elastina Marula ulje - ima umirujuće dejstvoUlje zelene kafe - pruža potrebnu hidratacijuUlje lana - jača sturkturu kože

Kremica je gušće teksture, bijela je i u sebi ima malene perlice ulja koje se prilikom nanošenja stope sa ostatkom i daju neki blagi sjaj koži. Obzirom da je u njenom sastavu čak pet ulja, vjerujem da ćete se složiti samnom kada kažem da koža lica biva dostojno zbrinuta.
Miriše potpuno isto kao i ulje iz iste linije (Nekako mi je draže reći porodice jer me asocira na sve dobro što nam ova linija nudi. Koja je to ljubav, njega! ) i miris se kratko zadrži, pa u slučaju da vam ne odgovara, nećete dugo imati problem sa tim, a koža će vam se zahvaliiti na količini ljubavi.



U katalogu koji je bio aktuelan malo prije Dana Žena, u ponudi je bio set u kojem smo mogli naručiti ulje i kremu po nekoj simboličnoj cijeni, a obzirom da ja uvijek imam malu zalihu ulja, odlučila sam da je dopunim pa sam u paketu naručila i kremu da je probam.
Kao što ste mogli zaključiti - nisam pogriješila.

Prvih par dana korištenja sam primijetila da je odlična kada se nanosi prije spavanja jer u toku noći hidrira kožu i ujutro mi lice izgleda zaista svježe. Brzo se upija i ne stvara višak masnoće na koži. Ono što sam ja mogla primijetiti je da mi je pomalo počela ublažavati one sitne ožiljke od akni, a neke je čak uspjela otkloniti. Veoma je bitno naglasiti da je lagana, da ne začepljuje pore i ne izaziva iritacije. Daje koži onu potrebnu hidrataciju i fleksibilnost.



Moram reći da nije baš najbolja kao podloga za šminku, ali stvarno ne shvatam zašto obzirom da je lagana i prijatna. Kao da mi lice postane "voštano" kada poslije nje stavim puder. Možda samo ne reaguje dobro sa mat puderom...
Zato je uglavnom nanosim prije spavanja i u toku dana ako neću nigdje ići.

Drago mi je što sam uzela ovu kremicu da testiram jer sam odavno planirala da je probam, ali nikako nisam "ugrabila" da je naručim. Sada, nakon skoro mjesec testiranja mogu reći da je stvarno divna za kožu i da mi je favorit ovog proljeća!

Jeste li vi već probale ovu kremicu? Kakvo je vaše iskustvo?
U slučaju da želite nešto naručiti iz aktualnog kataloga - javite mi se slobodno!



2 comments:

  1. imala sam ovu kremicu i skroz mi je dobra bila, moja suha koža ju je fino prihvatila ��

    ReplyDelete