06/05/2017

Olival: CC Krema i micelarna vodica sa uljem smilja


Na Facebook stranici Purple Spark nedavno sam pomenula ulje smilja i njegova svojstva naglasivši da jedva čekam da vam prenesm utiske po proizvodima koji sadrže navedeno ulje. 


CC krema sa uljem smilja

"...sadrži mineralne pigmente koji se prilagođavaju boji kože i pokrivaju nepravilnosti i crvenilo kože. Jedinstvena formula obogaćena vitaminima - biotinom (vitamin H), togoferolom (vitamin E) i pantenolom (vitamin B5) - koži trenutno daje besprijekoran izgled, bez učinka maske. Ulje smilja sprječava nastajanje bora. Krema umiruje, vraća vlažnost, hrani kožu i zamjenjuje korektivni puder."

Dolazi u bijeloj plastičnoj bočici sa plastičnom pumpicom. Pumpica je zaista odlična za doziranje bez pretjerivanja. Za moje lice je potrebna 'jedna i pol pumpica'.
U pakovanju je 50ml kreme.
Ova krema ima zaštitni faktor 12 pa će ovo ljeto biti zaista korisna i pogodna. Kao što je navedeno, CC krema je color correcting krema koja ustvari izjednačava vaš ten i pri tome njeguje kožu na sebi svojstven način. Olival CC krema ima antibakterijsko djelovanje i nakon nanošenja osvježi kožu. Pogotovo kada je nanesem na umorno lice što nije rijetka pojava ovih dana.





Na moju adresu stigla je u nijansi medium i za moj ten nije uopće tamna, Jedina stvar koja mi ne odgovara kada je u pitanju ova krema je miris. Predpostavljam da je u pitanju ulje smilja koje ima upečatljiv miris. Pri nanošenju je dosta jak, ali nakon svega nekoliko minuta poslije nanošenja miris nestane. Struktura- nešto između kreme i gela. Lako se razmazuje i blenda.

Moja koža je mješovita i T-zona je zaista kritično masna. Kremu sam nanijela jednog toplog sunčanog dana u Sarajevu i zbog obaveza tog dana sam se vani zadržala sigurno 10 sati. Nakon nanošenja kreme, moglo se primijetiti da je imam čak i nakon sat vremena. Ne stvara osjećaj težine, lijepo izjednači apsolutno sve one kritične crvene fleke na licu i stvara efekat prirodnog makeupa. Ne vidi se svaka sitna pora na licu i ne ostavlja nepravilne tragove.
Nakon 5-6 sati sam primijetila da kreme gotovo pa nema. U vizualnom smislu. Jednostavno se stopila sa kožom, ali crvenila opet nije bilo. Jedina stvar je činjenica da mi je čelo bilo sjajnije od ostatka lica. Po mom mišljenju sasvim prihvatljivo obzirom da vodim rat sa masnoćom.
Eh, na kraju dana, nakon skidanja kreme micelarnom koja mi obično izaziva crvenilo i isuši neke dijelove lica (O kojoj ću tipkati kroz par dana) sam primijetila da isušivanja nije bilo. Ne koristim CC kremu svaki dan, ali svaki put kada je koristim, tog isušivanja ne bude, kao što je slučaj kada skinem puder. Hidratizacija i antibakterijsko djelovanje potvrđeni.



Ovaj proizvod je nešto što treba imati na svom kozmetičkom stoliću. 



Micelarna otopina sa uljem smilja

"...nježno čisti kožu, uklanja nečistoće i ostatke šminke. Može se koristiti za čišćenje lica i vrata, područje oko očiju, za sve pregibe ili nabore kože. Na koži ostavlja ugodan osjećaj mekoće. Obogaćeno je eteričnim uljem smilja."



U prozirnoj plastičnoj boci je 400ml proizvoda. I ovaj proizvod je sa uljem smilja pa se miris mnogo ne razlikuje od mirisa CC kreme. Problem je što se ovdje miris zadržava. Pa meni ne odgovara. 
Skida nečistoće sa kože, ostavlja blagi ljepljivi trag ali svega nekoliko minuta nakon skidanja. Stvar sa ovom micelarnom je što je više kao tonik nego kao micelarna otopina za uklanjanje šminke. Mada i to varira jer bez problema skida postojani mat ruž sa usana, ali maskaru koja nije vodootporna - nikako. Čak i kada tuferčić natopljen otopinom držim neko vrijeme na oku. Nisam sigurna zašto. 
Kod micelarne mi je bitno da mi ne iritira kožu lica i da potpuno ukloni puder i korektor sa lica, što ova micelarna sasvim korektno radi. 

Ovu micelarnu možete kupiti u CM-u za nekih 12KM i za ovu količinu i iskoristivost cijena je apsolutno korektna,




Olival prirodna kozmetika po meni ima dosta zanimljivih proizvoda i zahvalna sam što sam imala priliku probati i prenijeti vam utiske. 
Da li ste imale priliku koristiti neki Olival proizvod? Kakvi su vaši utisci ? 



*ovo je moj stav o proizvodima 
*što meni odgovara/ne odgovara ne mora značiti da će/neće vama 


Lijep pozdrav,

Mia


1 comment:

  1. Ja nisam nista probala od Olivala ali definitivno zelim. Jer odavno citam i odavno imam namjeru isprobati. Super post. :)

    ReplyDelete