28/03/2017

Mark by Avon


Inspirisani beauty trendovima prikazanim na nedavnim sedmicama mode po modnim prijestolnicama svijeta, predstavljamo Avon mark. makeup trendove za ovo proljeće. Jer tvoje lice je tvoje platno, a ti si umjetnica koja uživa u oslikavanju.


1. Eyeliner u dvostrukoj ulozi



Sa dobrim eyelinerom se možete igrati. Napravite promjenu. Dodajte koju tačkicu. Liniju ispod očiju. Deblji i upečatljivi "wing". Nije mnogo potrebno da istaknete oči. Da li će to biti eyeliner u olovci ili ćete se igrati sa četkicom, na vama je izbor. Meni je dosta lakše raditi sa četkicom, ali moram malo da "promijenim horizonte" jer mi je Mark eyeliner u olovci zaista privlačan. 


"Koristite svoje eyelinere kao da su sredstvo za slikanje – crtajte, razmazujte, igrajte se bojama i oblicima! Ne morate uvijek nositi klasično, dozvolite si kreativnost!
Primjer makeupa uz Avon mark. eyeliner: razmažite sivu olovku za oči po gornjem kapku (mark. Artist gel olovka za oči u njansi Silver Shimmer), a na donjem povucite samo laganu crtu. Napravite cat-eye linije s crnim tušem za oči (mark. MegaEffects tuš za oči u nijansi Black). I uživajte u svakom pogledu koji ste privukli!"



2. Pop - art na očima 



Proljeće ove godine je idealna prilika da malo hrabrije koristimo palete sjenki. Sigurna sam da većina vas pronalazi "sigurnost" u neutralnim nijansama i tu i tamo tačkici glittera, ali nekako i ja počinjem da koristim malo raznovrsnije palete boja. Ako ćemo iskreno, jer su prezanimljive. 

"Posebna Avon mark. olovka u boji za oči omogućit će vam savršeno igranje bojama: pokušajte smokey-eyes efekt u ljubičastoj boji Ultra Violet, pa dodajte žutu tačkicu uz unutrašnji kraj oka i još pojačajte smaragdno zelenom Teal Switch pri vrhu kapka… o da, sigurni smo da vam se ova igra bojama sviđa..."

3. Rumenilo je novi bronzer





Ideja je: konturisanje rumenilom. 
Kako? Ravnomjerno nanošenje na zone gdje je nekad bio bronzer i mnooogo mnogooo blendanja. 

"Prečesto zaboravljeno, rumenilo je konačno postalo broj jedan i možemo slobodno reći da je ovog proljeća potisnulo bronzer u pozadinu. Sve nijanse roza boje, od nježne do najjačeg intenziteta. Inspiracija dolazi iz hrabrih i dinamičnih makeup look-ova ludih 80-ih, kao što je npr. nosila pjevačica Debbie Harry iz tada jednog od najpoznatijih bendova Blondie. 
Baš su te godine danas donijele fokus na rumenilo koje ne stavljamo samo na obraze nego, poput konturisanja, i  ispod jagodica i uz krajeve čela. O da, ovog proljeća možete konturisati svoje lice roza rumenilom i izgledati baš poput pop dive! 
Isprobajte Avon mark. rumenilo u sticku, svidjet će vam se i praktičnost i kvaliteta."


4. Sjajne usne



Nakon perioda mat ruževa, možda bi trebali da napravimo blagu promjenu i nanesemo sjajilo. Još ako je to sjajilo sa hranjivim sastojcima.. Pun pogodak! 

"Već predugo zaboravljeno i odbačeno, sjaj za usne ovog proljeća ima svoj veliki come back! Kako smo do sad već shvatili da je ove sezone naglasak u igri bojama na očima, sjaj za usne idealno nadopunjuje kompletan makeup look i predstavlja veliku promjenu nakon dugogodišnje vladavine jakih mat usana. Sjaj usnama daje prirodni naglasak i mladenački izgled.
Avon mark. Plump it sjaj za usne sa svojih 5 nježnih nijansi pružit će efekt punijih, a nježnih i sjajnih usana koje će savršeno odgovarati idealnoj zdravoj koži, predloženom rumenilu i igri bojama na očima. "



5. Zdrava koža




Poslednje na ovom spisku? Da.
Ali najvažnije. 
Meni realno dan ne počinje bez njege o koži lica, niti završava. Od svih preparata za njegu kože, najviše imam onih za lice jer je poprilično osjetljivo i zahtjevno. Hidratizirana koža daje najbolje rezultate kada stavljamo makeup, i to je vrlo bitno. Makeup na koži koja nije zdrava i njegovana samo pogoršava situaciju. 
Iluminirajuće podloge i lagani puderi su definitvno hit. Ne zatvaraju pore poput standardnih pudera, daju koži sjaj i prozračnost i čine vaše lice mnogo prirodnijim. 


"Ovo je ipak malo više od jednostavnog makeup trenda, jer zahtijeva vaše vrijeme svaki dan: dnevna njega i beauty rutina koju ne smijete propuštati! Iluminatori i hajlajteri ove su sezone u pozadini, sada je u fokusu dobro njegovana, hidratizirana koža koja daje svoj prirodni sjaj.
Uz par makeup trikova, zdravi sjaj se može dodatno pojačati: nakon što ste nanijeli svoju dnevnu hidratantnu kremu (naravno sa zaštitnim faktorom, proljeće je!), kratko pričekajte te nanesite Avon mark. primer koji će prikriti nesavršenosti i dodati mat finiš. Zatim nanesite mark. matte podlogu ili mineralni puder kako bi učinili kožu glatkom i spremnom za poteze mark. rumenilom u stiku.
Nježno i prirodno, ne pretjerujte s makeupom: ovog proljeća uživajte u igri bojama na očima i usnama! "




Ovaj post je trebao biti kratki tekst koji je na kraju završio kao kombinacija mojih riječi i PR materijala. Ja sam uživala radeći ovo, nadam se da ćete vi čitajući.
Kao što sam već negdje rekla, Mark će da obilježi proljeće 2017. 



Pozdrav,

Mia

2 comments: